onsdag, mars 29, 2006

En käck morgonblogg

Klockan är 07.50, jag har lagt i tre tvättar, läst DN, sitter och äter mammas marmelad med rostat bröd och sippar på en varm kopp kaffe! Snart ska jag ta en vända förbi gymmet... Det är en äkta tysk tvättmedel/frukostflinge/kinderägg-reklam-morgon.

Lugn, ni som känner mig, jag har inte fått en personlighetsklyvning. Den nakna sanningen är den att jag hade inga kläder, vilket är dumt när man ska ut och resa i tre dagar. Den enda tvättiden som fanns kvar var kl 07.00, jag dricker pulverkaffe och mammas marmelad var det enda som fanns i kylskåpet. Men jag tänkte faktiskt gå till gymmet - om jag orkar.

Läste i DN att var femte student är fattig. Ingen större skräll, med enkel lågstadiematematik är det ganska lätt att räkna ut hur mycket en genomsnittlig student har kvar i plånboken. Problemet är bara att det är svårt att göra något åt sin situation, om du jobbar för mycket får du sänkt bidrag, vilket innebär att du antingen måste jobba väldigt lite, väldigt väldigt mycket, eller ingenting alls. För de flesta blir svaret att de inte jobbar alls, vilket innebär att de förlorar värdefull arbetslivserfarenhet.

Nu ska jag ta ut tvätten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm....tveksamt.... på bloggen står det att du skrev det 05:11... vilket i och för sig bara gör mig mer förvirrad;-)

Marie sa...

Hmm, eftersom jag är tekniskt inkompatibel vet jag inte hur man ställer om tiden på bloggen...

Anonym sa...

Ytterligare en aspekt av problemet är att 40 % av studenterna som faktiskt jobbar anser att jobbet går ut över studierna. (se nyligen publicerad studie av SFS) Jag menar att detta rimmar dåligt med bilden av en universitetsexamen som en spjutspetsutbildning. Står det att man läser på heltid bör detta också innebära heltid. Med andra ord bör man kunna klara sig på den ersättning man får för studierna, vilket man inte gör i dagsläget.

Anonym sa...

Hi Marie,
how are you?

We've just found your blog by coincidence and we like your picture!!

Do you still remember us, we are Lisi and Theresa from Austria, Linz..

Have a nice time,
we wish you the best!

Marie sa...

Hello! Off course I remember you. Austria, Linz, in 1998 :-) I hope you're great, it's nice to hear from you. Elin sends her greetings. Take care, and if you feel like it, send me an e-mail at: marie.wickberg@centerpartiet.se