måndag, mars 06, 2006

En riktig man...

Efter jobbet släpade jag mig till Konsum, har tänkt att handla i en vecka nu, så det var verkligen på tiden. Konsum hade en mini-bokrea och jag gjorde ett fynd - en riktig man. Alltså, jag hittade inte en karl, utan en bok.

Boken utlovar att den innehåller allt man behöver veta för att bli en riktig man. Superbra! Det finns många saker jag behöver kunna om männens värld. Jag och många kvinnor med mig behöver faktiskt lära oss hur man planterar ett träd, anlägger en uteplats, konsten att ta isär någonting, hur jag försvarar mig mot vilda djur, överlevnad i det fria, eller hur man hittar rätt i förorterna...

En del av mannens kunskaper besitter jag redan, tex. att man inte ska stå i vatten när man handskas med el, men en del är kvar att lära. Skämt åsido, min poäng är att om man tror att männen ska ta plats i köket så är det nog dags att vi tar plats i verkstaden, vid gräsklipparen, bilen osv.

Ska man ha halva makten får man baske mig se till att överbrygga några egna barriärer, så även om det är en fånig bok så kanske den kan komma till användning. Kunskap är makt. Inte för mannen med sårad manlighet, men kanske för kvinnan med manliga ambitioner.

3 kommentarer:

Muharrem sa...

Kan man få låna boken efter dej? Har länge känt mig som en man, men efter vad du säger står i boken att en man ska kunna börjar jag tvivla.

Lars Nyborg sa...

Har du inte sett bilden på expen? håcken ä en rekti kär? Försök att bli mer som han du...

Lars sa...

"..., min poäng är att om man tror att männen ska ta plats i köket så är det nog dags att vi tar plats i verkstaden, vid gräsklipparen, bilen osv."

Ewa behöver inte sköta varken bilreparationerna eller fixa gräsklippningen eftersom jag tycker det är avkopplande och kul att laga mat. Det är alltså jag som står för matlagningen i vårt hem.

I går blev det däremot pannkaka av alltihop. Kolla mitt senaste inlägg "valfläsk och fläskpannkaka" på bloggen så förstår du vad jag menar. :-)

/Lars