onsdag, mars 29, 2006

Krossad ruta och äckliga ägg

Igår bloggade jag om "Förenade arbetares" demonstration och om den hotbild den medförde för vår riksorganisation. Jag trodde faktiskt inte på allvar att något skulle hända. Jag var nog lite naiv kanske. Inga brandfacklor hade kastats in genom brevinkastet, det enda som simmade där var dagens tidning. Däremot var fönsterrutorna fulla med ägg, dessutom var en ruta krossad.

Jag undrar om detta är syndikalisternas version av revolution, eller kanske utomparlamentarisk påverkan. Om vandalisering är ett legitimt sätt att påverka i den värld de vill skapa, då hoppas jag att de kan stå för det, annars är de välkomna tillbaks för att torka upp äggen.

Gamla ägg är jäkligt äckliga, rutor är dyra att laga och jag är förbannad, men det är väl antagligen en del av syftet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt va synd att ni inte hade en Svemkannon på RO. Ni får fixa de

Anonym sa...

Nävarnas logik är väl det enda som rånluvevänstern har att komma med? De är hycklande till sin natur eftersom de inte protesterar ännu mera mot de förfärliga plusjobben som ju inte över huvudtaget omfattas av LAS, och som inte över huvud taget ger något tillbaka i form av kompetens, arbetslivserfarenhet, akassa, och så vidare. Plusjobben protesteras det inte mot, men däremot ett förslag som förutom på ett par punkter omfattas av LAS, som ger relevanta arbeten, som ger en fot in på arbetsmarknaden för de som är arbetslösa.

Vad kan man göra annat än ta till nävarna när man inte har andra argument än att bra förslag från fel partier ska inte godtas men usla förslag från rätt partier är okay?

Hoppas ni har det bra där nere på Riks. Tänker på er. :)

Löwendahl sa...

Den intellektuella nivån flödar ser jag.

Bara för att era skällsord är vitsigare innebär inte att de gör dem mer legitima. Saker som "jihadvänstern", "rånluvevänstern" mm visar ju knappast att ni föregår med gott exempel på något sätt.

Hur tycker ni att frustrerade människor som kanske inte har samma teoretiska bildning, träning i debattering och vitsiga kommentarer skall göra sig hörda? De måste protestera, de måste stå ut annars kommer de intellektuella att köra över dem. Ungeför som kyrkan gjorde när det begav sig, "kan du inte latin, nej men då skall du nog bara foga dig lilla vän och lita på att det jag säger är sant". Våld är sällan befogat, men jag kan förstå att när man blir frustrerad och inte vet var man skall göra med sin energi, kan kasta lite ägg och slå sönder en ruta. Det är ju trots allt bara materiellt. En ruta går enkelt att laga men en kuvad människa är mycket svårare.

Anonym sa...

Nej, det är naturligtvis förfärligt att förakta människor som tar till våld för att föra fram sina argument. Vi ska naturligtvis böja oss för våldet, låta vänsterhuliganerna storma partihögkvarteret och stena människorna däri, och när vi ändå håller på kan vi låta släppa nationaldemokraterna lösa på Yom Kippur.

Javisst ja, ursäkta mig, det är ju skillnad på våld och våld. Visst våld är ju försvarligt...

Anonym sa...

Nej, man SKA förakta alla som tar till våld, sen kan man gradera detta.

Att ge sig på en oskyldig privatperson är sjukt och hotfullt, för budskapet är trots allt "Vi vet vart du är och kan göra det igen om inte värre". Hur tror ni det skulle se ut om polisen gick omkring och betedde sig på det sättet ? Även dessa är frusterade, men inte gör de så utom när de arresterar oskyldig ibland och använder onödigt våld.

Man kan skrika, protestera utan att ta till våld. Men vissa som befinner sig tydligen på neanderthalstadiet och vill slåss som grottfolk.