tisdag, mars 28, 2006

En hink med vatten

Idag gick jag från jobbet klockan 18.00, inte av egen fri vilja, utan därför att både Säpo och chefen mer eller mindre krävde det.

En organisation som kallar sig Förenade arbetare hade kallat till en demonstration i sympati för den franska generalstrejeken. Demonstrationen vände sig även mot centerpartiet och i pressmeddelandet hävdades bland annat att:

"Arbetsgivarna i EU har en plan för hur arbetsrätten del för del ska monteras ner. Samma förslag dyker upp samtidigt i olika länder. Idag är det anställningsskyddet som ska skotas, i morgon strejkrätten."

Farhågor fanns att demonstrationen skulle ta vägen förbi Stora Nygatan 4 där vår riksorganisation är placerad. En piketbuss placerades utanför porten och under brevinkastet fick vi rådet att ställa en hink med vatten. Så att eventuella brandfacklor inte skulle ta sig.

Vi har lagt ett förslag som skapar fler jobb åt unga människor. Ni får vara förbannade, ni får tycka illa om oss, ni behöver inte rösta på oss, ni är fria att uttrycka era åsikter och ni får till och med kalla mig för borgarbracka. Men någonting är snett när vi måste ställa en hink med vatten under brevinkastet och när jag faktiskt känner mig hotad för att jag är centerpartist.

7 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Vi har lagt ett förslag som skapar fler jobb åt unga människor.

Fel, du lägger fram ett förslag som konkret ska ge unga personer sämre anställningstrygghet. Du TROR att det ska ge flera unga jobb, men det återstår det att bevisa (Personligen måste jag meddela att jag hoppas att du inte får chansen att bevisa det).

Blanda inte ihop dina föreslagna åtgärder med faktiskt utfall, åtminstone inte innan utfallet står klart.

Markus "LAKE" Berglund sa...

"Blanda inte ihop dina föreslagna åtgärder med faktiskt utfall, åtminstone inte innan utfallet står klart."

Detsamma Bulten! Vänstern i Sverige förutsätter att sämre anställningstrygghet för unga kommer att leda till att alla arbetsgivare kommer att ge de under 26 år sparken. Det vet du inte heler kommer att hända.

Personligen tror jag att arbetgivare blir mer villiga att anställa, om de också har rätt att avsluta anställningen när det inte längre är lönsamt att ha personen kvar. Exempelvis ska ju Jordgubbsodlare tvingas att fast anställa alla som har jobbat mer än två sommrar med Vänsterkoaltionens senaste förslag- Kommer det att leda till att fler blir anställda, eller til att alla jordgubbsplockare kommer att gå i konkurs?

Magnus Andersson sa...

Det visade sig uppebarligen att det var tur att hinken stod där... nu kunde man ju använda den till att tvätta bort all färg från förnstrena, och vad hade hänt om den inte stått där?

Anonym sa...

Va synd att ni inte hade en svemspridare på ro så ni kunde stått på övervåningen och spritt över den lilla demonstartionen som var utanför.

Anonym sa...

Det säger ju mer om SÄPO än om de som kämpar mot tokliberalernas attacker på oss arbetare.

Tråkigt att du går på det, Marie! Följ med oss på demonstration i stället och snacka direkt med oss förbannade arbetare i stället för att låsa in dig på ditt kontor!

Och det är jävligt oroande att SÄPO bedriver politik på det här sättet genom att svartmåla människor som gör det lilla de kan för att försöka göra sina liv lite drägligare!

Marie sa...

Sluta kasta ägg och krossa rutor på vårt kansli så kan jag överväga att komma på era demonstrationer.

Jag diskuterar gärna, men jag uppskattar inte att känna mig hotad för att jag är en del av ett demokratiskt parti.

Anonym sa...

Hej !

Ert förslag skapar inga nya jobb, men det skapar otrygghet och ger arbetsgivarna obegränsad uppsägningsrätt.
Därför kallar jag dig :

Borgarbracka, jag tycker illa om er, röstar inte på er och uttrycker min åsikt.

Allan Mattsson