lördag, mars 31, 2007

Grön socialliberal tankesmedja?

De senaste dagarna har diverse kommentatörer på bloggen kastat både den ena och andra råsopen mot Timbro. Jag gillar Timbro, jag gillar nya idéer och jag gillar folk som tänker längre än vad näsan räcker, jag behöver inte tycka samma sak, däri ligger det fina i kråksången. Däremot kan jag nog lugnt påstå att nio av tio cuf:are hemma i Värmland inte ens har en aning om Timbros existens. Här ligger lite av problemet, idéutveckling har en tendens att bli central.

Det finns gott om idéer i Centerrörelsen men möjligheten att sprida dem uppåt i organisationen är idag högst begränsad. Det är betydligt lättare att sprida dem nedåt. Med Mauds nya förslag om en tankesmedja kanske det blir ändring på det. En av de viktigaste uppgifterna för tankesmedjan ska nämligen vara att bli en samlingspunkt för liberala krafter i hela landet.

Extra kul blir det för alla vänsterdebattörer som nu får en ny ondsint och indoktrinerande instutition att skälla på!

5 kommentarer:

Nickersson sa...

"Extra kul blir det för alla vänsterdebattörer som nu får en ny ondsint och indoktrinerande instutition att skälla på!"

Tvärtom, det ska bli skitkul att följa de tre möten ni kommer att ha innan den självdör.
Timbro skulle aldrig tillåta någon intern konkurrens.

Hur ser du förresten som marknadsliberal på att Svenskt Naringsliv försökte stoppa ett frivilligt ingånget avtal mellan två fria aktörer på arbetsmarknaden?

Mighty Mouse sa...

Jättebra ide med en tankesmedja. Men är inte det något Björn Pedersen drivit länge? helios.dagenspolitik.se

Jag skulle gärna jobba på ett sådant ställe. Hoppas också att den blir fristående och socialliberal, inte bara centerpartistisk...

/Mattias

Peter Olevik Dunder sa...

nickersson: SN och Svensk Handel hade ett avtal, att sedan Svensk Handel och Handels ville sluta ett avtal innebar att delar av det första avtalet påverkade förutsättningarna för det andra. Det är knappast något som någon utomstående behöver tycka till om.

Nu valde Svensk Handel ändå att böja sig för LO/Handels och därmed också ge Sveriges befolkning nackdelen inflation. Det är dock något som både socialister, konservativa och liberaler kan ha relevanta åsikter om.

Anonym sa...

Tankesmedja-idéer är bra om det blir verkstad av dom, dvs ger smarta uppfinningar som blir fungerande innovationer och "säljbara" vinnovationer. Centerpartiet är hittils bäst av politiska partier i att lyssna på sociala uppfnningar/innovationer. I februari informerade jag centerriksdagsgrppen om detta efter inbjudan av Åke Sandström, riksdagsman från Vännäs i Västerbotten. Bakgrunden är Maud Olofssons riksdagsmotion 2004 om ett "Centrum för sociala uppfinningar i Umeå". Så om tankesmedjan tar med "mjuka idéer" med mer tänknik än teknik tror jag det kan bli bra. Se mer på www.ubbi.se

Anonym sa...

Om man kollar länken står det tydligt att det ska vara en grön socialliberal samlingspunkt. Timbro är en liberal samlingspunkt och de behöver vi inte fler av. Det är skillnad på äpplen och päron!