onsdag, mars 07, 2007

Här är länken till programmet

Egentligen borde jag skriva något långt och klokt, men eftersom jag satt uppe till ända in på småtimmarna efter debatten och löste världsproblem med de andra deltagarna är jag lite seg i huvudet.

Här kan man i allafall se programmet.

Läs gärna kommentarerna på föregående inlägg. Det är lätt att konstatera vad som händer när argumenten tar slut. Man kastar gatsten - eller går till meningslösa personangrepp.

15 kommentarer:

redundans sa...

Menar du att varje mening som yttras måste vara ett argument? Att säga att jag tycker att du skötte dig dåligt är väl inte mer likt personangrepp än när dina partivänner och ja-sägare säger att du var bra eller bedömmer ditt utseende?

Om du nu tycker att kommentarerna var personangrepp. Varför tillåter du liknande angrepp mot t.ex. Samira i kommentarerna till din egen blogg?

Låt den mest syndfulle kasta första stenen?

Marie sa...

Hej! Jag vet inte om du inte har lagt märke till att jag inte sorterar bland kommentarerna. Om jag tillåter angreppen på mig, vore det väl ganska ologiskt om jag plockade bort dem om Samira.

Anonym sa...

En massa idioter försöker få dig att tappa fattning och självkänsla genom att skriva en massa skit.

Kallas härskarteknik i dagligt tal.

Skönt att se att det inte verkar bita på dig.
/J

Anonym sa...

Ta och svara på Antigons inlägg i förra bloggkommentaren istället för att flumma om stenkastning.

Anonym sa...

Sorgligt att läsa såna korkade kommentarer som från vidar och redundans.

Jag tyckte i alla fall att du gav att ett positivt ansikte av en intelligent debatt i programmet, du var kanske inte så jättemycket hetsig. Men du visade en bra intelligens och tog hänsyn till de andra debatörerna.

Jag ska inte kommentera innehållet i programmet då jag anser mer eller mindre att det handlade om ungdomar och demokrati, ett evigt kretslopp som går från negativt, noll och positivt. Vi lever tyvärr idag i ett samhälle där folk strävar efter egoism och anarkism och detta skapar ett mer odemokratiskt samhälle där många kommer i kläm.

Tyvärr representerar du ett parti också som stödjer en regeringspolitik som inte gör det enklare för de svaga i samhället som ungdomar, arbetslösa, sjukbidragare, förtidspensionärer och pensionärer. Vore roligt att få se ett centerparti som går emot moderaterna och föreslår ett mindre bestraffande system för samhällsmedborgare och istället inför ett system som får varje individ att vilja ta ansvar i samhället och jobba för att andra utom egen individ ska få det bra. Detta sista blir mer och mer sällsynt och jag med en släkt som har byggt upp mycket politiskt i generationer i Sverige börjar se allt mer negativt, hoppas jag har fel.

Anonym sa...

Nu är det så att hon har fått seriös kritik men inte tar debatten. Hemskt av mig att få henne att försöka får henne att debattera istället för att hon fortsätter köra med "meningslösa personangrepp" argumentet?

Skevt sätt från din sida roberth att försöka "stå i mitten", fördömma allt och alla förutom dig själv. Fegt roberth, förbannat fegt.

Anonym sa...

Hej Marie,

Jag tycker du lyckades väl med att framföra en balanserad liberal ståndpunkt som stämmer överens med många medborgares syn på demokrati, frihet och individuellt ansvar.

Du har all anledning att vara stolt över din insats!

Go girl! :-)

redundans sa...

marie : Jag undrade vad dessa personangrepp bestod i. Att tala om att man inte tycker att du var bra i TV? Om detta är ett personangrepp värt att kommentera så undrar jag varför du inte kommenterar de angrepp som gjordes mot t.ex. Samira.

Och jag undrar också hur dessa personangrepp kan ses som en negation av argument. Kan inte en åsikt och en argumentation bestå avskilt ifrån varandra?

Min åsikt är att du är rämligen usel på att vara med i TV. Är detta ett personangrepp så länge jag inte skriver en sociologisk ansatts till argumentation? Du inser säkert orimligheten i detta.

roberth : Vad är det som är så sorgligt med att Vidar här ovan vill att Marie skall argumentera mot Antigons argumentation? Är det bättre att marie fortsätter ägna sig och smått retarderade men anspråkslösa vardagsbloggningar?

Anonym sa...

Du o manne i skägget var riktigt vettiga och bra!! Kan inte förstå hur man någonsin kan försvara våld!?

Unknown sa...

Du var bra! Du sa bra grejer, var saklig och lugn. Mycket bra, pepp pepp!

Federley sa...

Super Marie!

Ju lugnare du är desto mer retar det socialistrna. Kom ihåg att för många av dem är en god debattör en som eldar massor, gapar och ger sig på. Sådana är inte vi och sådana uppskattas inte av svenska folket heller. Det kanske är därför så få av dem kommer till ex vis riksdagen.

Anonym sa...

Marie, du har fått ett svar.
Varför just ungdomshuset förtjänar stor bokstav

Nickersson sa...

"Nu är det så att hon har fått seriös kritik men inte tar debatten. Hemskt av mig att få henne att försöka får henne att debattera istället för att hon fortsätter köra med "meningslösa personangrepp" argumentet?"

Det verkar vara standard för centerungdom och något de får lära sig på mediakursen. När jag försökt ta debatt med Annie Johansson har hon så fort argumenten inte passat börjat jiddra om vilken nice tjej hon är egentligen (trots att hon vill att hennes kompisar kallar henne Margaret Thatcher, låter ju jättenice), att hon är lite mörkrädd och gråter till Notting Hill...

Jorden & Arbetaren sa...

Hon vill verka känslig och sensitiv. Men att riva ungdomshus handlar mest om att vara rå och primitiv.
Samma gälla Federley. Som gnyr som en krigstörstig Napoleon, om vikten att Israel har Demokratins rätt att åsidosätta liberala mänskliga rättigheter, men skriker i högan sky när folken brukar sin rätt till självförsvar.
Roligt med alla inlägg som "är mot våld" men aldrig förmår uppbåda sinnesnärvaro för insikten; överklassen våldtar underklassen och tredje världen. Får hon försvara sig mån tro?
/Jorden & Arbetaren, hälsar hoppfullt från 100 års partisankrig; Paris, Köpenhamn, Aten, mediciner åt en förstoppad borglighet...

Anonym sa...

Jorden och arbetaren, are you for real?

"...skriker i högan sky när folken brukar sin rätt till självförsvar..."

Federley skrek väl inte i högan sky när Israels folks försvar, IDF, brukade sin rätt till självförsvar från ett upptrappat och olagligt beväpnat Hezbollah (öhhh, terrororganisation, teokratiskt, intolerant, islamistiskt, antisemitiskt, rasistisk, kvinnoförtryckande, vad-mer-vill-du-ha)??? :)

Federleys stöd till ett anfallet lands värnpliktiga var helt juste. Tror du inte att isolering och ensidigt fördömande - som du verkar stå för - bidrar till att hindra en fredlig tvåstatslösning?

Du framstår bara som en skränande apologet för terrorister.