torsdag, maj 31, 2007

Partiet

Olika människor tycker att olika saker är roliga. Jag har just suttit och ögnat igenom LO:s valanalys. Ganska intressant läsning och det går att göra ett par reflektioner.

Närheten till Socialdemokratin tog sig uppenbarligen rent fysiska uttryck.

"Fackligt valcentrum startade den 17 september 2005. Efter nyåret flyttade Fackligt valcentrum från LO till socialdemokratiska partistyrelsen på Sveavägen 68."

Detta gav flera fördelar, som tillexempel denna:

"LO befinner sig då mitt i valrörelsens hetaste hjärta."

Självinsikten gör sitt intåg då man konstaterar att det inte var medias fel att Socialdemokraterna förlorade valet. Man konstaterar också att journalisterna inte var partiska och att Alliansen bäst klarade av att presentera spännande förslag. Men det är ju också viktigt att påpeka att;

"Å andra sidan var socialdemokraterna bättre i valet 2002 än de borgerliga."

Ett långt stycke motiverar stödet till Socialdemokraterna.

"Enligt LOs egen undersökning ”Röster om facket och jobbet” anser mer än 40 procent av LO-medlemmarna att samarbetet med socialdemokraterna är positivt, de vill öka eller låta samarbetet vara oförändrat. "

Med LO:s sätt att räkna utgör uppenbarligen dessa 40 % en stabil majoritet. Men lugna puckar, det finns en lösning;

"Det är sannolikt att fler medlemmar kommer att tycka att samarbetet är bra på grund av den borgerliga regeringens politik."

Vidare kan noteras att Socialdemokraterna på flera ställen helt enkelt benämns som "Partiet". Kort, gott och kärnfullt!

Läs hela rapporten här

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är helt sjukt att LO är så sammanlänkade med Socialdemokraterna. Det känns ofta som om de kämpar mer för sossarna än sina medlemmar!

Henrik, liberal