onsdag, maj 16, 2007

Yo Go Göran.

Enligt Aftonbladet har Whiskyföretaget J&B anlitat JKL för att få igenom en försäljning av statliga Vin och Sprit. Nu börjas det. Som Senior Advisor för en PR-byrå kommer Göran Persson gång på gång att få finna sig i att byrån lobbar för frågor han tidigare jobbat mot.

Kan tänka mig att det är intressanta diskussioner vid frukostbordet hos familjen Persson/Steen.

2 kommentarer:

Per Westberg sa...

Det är väl inte särskilt intressanta diskussioner. Det hade varit intressantare om Anitra Steen varit vd för Vin & Sprit.

Systembolaget har ju ganska många leverantörer.

Anonym sa...

Om Steens förtag står på tur kan vi lita på att Göran ordnar henne en lönande position hos köparen som en informell del av avtalet. Vad han i politiken var emot är någonting helt annat. Det kan, men behöver inte vara, hans verkliga egna åsikter men det vore ytters osannolikt att det vore så djupt kännt att han låter det begränsa de egna möjligheterna.

Stora statliga företag är utmärkta för de korrumperade som kan fixa in hustrur och älskarinnor i deras styrelse. För den som kan arbeta med att de korrumperade säljs är det naturligtvis utmärkt med stora och trixiga försäljningar där köparen kan lockas jämna vägen med de metoder som står till buds.