onsdag, maj 02, 2007

Tillfällig minnesförlust?

Idag presenterade Socialdemokraterna sin skuggbudget. Inga större överraskningar, det mesta gick på temat; återskapa Sverige som det var innan den 17 september 2006. Krydda det sedan med en lagom dos självförnekelse och du får en rätt medioker slutprodukt.

Man konstaterar att långtidsarbetslösheten bland ungdomar inte har minskat, slår på stora trumman och glömmer samtidigt att man under de senaste tolv åren nästan har fördubblat ungdomsarbetslösheten.

Man kritiserar de stora bristerna i psykvården och väljer att bortse från det faktum att Alliansen i höstens budget satsade en halv miljard på den psykvård socialdemokraterna har skurit ned till en tredjedel sedan sjuttiotalet.

Man vill satsa på utbildning, och med den tillfälliga minnesförlusten har man glömt bort att vid regeringsskiftet var Individuella programmet det vanligaste programmet för killar i årskurs ett. Socialdemokraterna vill nu satsa mer pengar på arbetsmarknadsutbildningar samtidigt som regeringen gör en stor satsning på en lärlingsutbildning och KY-utbildning.

Ibland är det bra att inte minnas, oppositionsarbetet blir uppenbarligen lättare på det sättet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men du Marie..
Innan "maktskiftet" fanns det pengar i planen för ett resecengtrum i Karlstad.
Flera borgliga i Värmland, inklusive (c)-politiker kritiserade att det var "så långt bort" i planen.
Nu har ditt parti tagit bort resecentrum ur planen. Varför får vi inte pengar till ett nytt resecentrum i Karlstad med en borglig regering?

Marie sa...

Men du Kalle...
Jag har faktiskt ingen aning, men en kvalificerad gissning är att pengarna behövdes till annat. Pengar måste prioriteras och det gäller att göra rätt prioriteringar.

Vi ses i morgon och har låååång tid att diskutera detta då.

Magnus Persson sa...

Dessutom Kalle, så är det inte den borgerliga regeringen som bestämmer om rececentret i Karlstad. Det är kommunpolitikerna i Karlstad, och möjligtvis landstinget Värmland, som gör det...

Anonym sa...

Tänk vad fel Magnus kan ha..
Centerpartistiska minister Torstensson är ansvarig och har bortprioriterat resecenter i Karlstad.
Endast regeringen och dess underlag i riksdagen är ansvariga.