torsdag, maj 28, 2009

C Magnus Berglund förklarar varför man inte ska rösta på Piratpartiet

I NWT:s valstafett fick jag möjligheten att ställa en fråga till C Magnus Berglund, Piratpartiets värmländske EP-kandidat.

Jag undrade hur väljarna ska förhålla sig till att Piratpartiet inte har någon åsikt i viktiga frågor som exempelvis jämställdhet, ungdomsarbetslöshet eller hur världssvälten ska lösas. Såhär svarar C Magnus Berglund (PP)

– Piratpartiet har ingen åsikt i de här frågorna. När vi röstar i dessa frågor, då gör vi som den partigrupp vi kommer att tillhöra. Vi är ett fokusparti, vi är bra på det som vi har i vårt fokus och vi har inte kompetens nog till att svara på allt annat. Vi är världens bästa röstboskap i andra frågor, bara vi får igenom våra egna.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl utmärkt att de inte engagerar sig i frågor som de har lovat att inte engagera sig i. Det du och de andra av Piratpartiets belackare fokuserar er på i kritiken är helt i sin ordning enligt Piratpartiets väljarkår.

Desperat gripande efter halmstrån från någon som kommer från ett parti som likt ett gäng stalinister röstar för massavlyssning av svenska folket. Ni har ju absolut ingenting att komma med, och att någon vågar kalla sig centerpartist nuförtiden förvånar mig djupt.

Nennen sa...

Vilken storlek det är på EU-gurkorna intresserar mig föga. Ipred och domen mot PB är de mest chockerande nyheter jag upplevt i mitt 60-åriga liv. Endast mordet på Palme och Lind samt skyskrapornas fall kan mäta sig med dessa. Fler och fler förstår att en hel framtid är på väg att bli stulen. Sverige är ett uppfinnare och upptäckareland. Även de flesta som har valt att flytta hit har gjort detta för att landet hitills har varit fritt och har en kreativ entreprenörsanda. Mitt på denna aktiva bondgård kör ett högljutt gangstergäng in med rykande däck och får tillåtelse av husbonden att skjuta mjölkkorna. Dessutom ger husbonden med sin blåa overall och med händerna bak ryggen med en jakande iprednick tillåtelse till gangstergänget att vittja fickorna på de som har arbete på gården. Hans hushållerska som ätit middag med gänget sticker ut huvudet och ger beröm åt den eländiga situationen. Skandal! Gubbe som jag är vägrar jag att gå in i ladans mörker och passivt glo på den aktuella dåliga skräckfilmen. Vill inte överlämna mina barn till en ny sorts lebensborn….och det finns bara en flagga som syns i den tunga röken … Piratflaggan!

Anonym sa...

Haha. Väl skaldat Nennen.

Selig.se sa...

Var är problemet, sålänge pp inte (som (c) gjorde) säger en sak och sedan röstar tvärrtemot.
Om man nu brinner för integritetsfrågor är ju definitvt (c) inte något alternativ, som ni själva bevisat!

Björn Felten sa...

De allmänpraktiserande politikerna har misslyckats med att få patienten att tillfriskna. Tvärtom har de bara lyckats förvärra tillståndet med varje åtgärd.

Det är dags att kalla in specialisterna om vi inte skall förlora patienten. Specialisterna heter piratpartiet.

Väldigt fult påhopp förresten. Även för att komma från en gammalpolitiker.

Anonym sa...

herregud du naiva lilla människa... jag må blott vara 1 år äldre än dig, men har uppenbarligen 100års mer livserfarenhet. "varför man inte ska rösta på piratpartiet" ??? tycker det är helt perfekta skäl till varför MAN SKA rösta på just PP. Du kan väl berätta om all kohandel (C) bedrivit för att få sina hjärte...öh..vänta nu...inte ens dessa gick igenom...hmm.
Väx upp människa, vill man att någon ska rösta på en så förklarar man varför man själv är så bra. Att kasta koskit och sand på andra är sandlådeniva å det grövsta. fast å andra sidan, där sitter du uppenbarligen redan och har inte lyckats kravla dig ur än. Tvi vale

Anonym sa...

Mitt intryck av dig är att du är en hästhandlare på åsikternas Kivik's marknad.

Hade det inte varit för det enkla faktumet att det stora flertalet som kommer att rösta på PP gör det för att de genom internet fått kunskap och förståelse för vad de etablerade partierna står i dessa frågor, så hade din retorik möjligtvis fungerat.

Du kan inte sälja en gammal häst till någon som förstår sig på hästar.

Det är kört för er, bespara oss er skit.

Anonym sa...

Inte speciellt svårt att förstå var en persons fokus ligger ifall de aktivt medverkar till att rasera de mest grundläggande principerna för ett demokratiskt samhälle.

Gå och shoppa pumps med Blondinbella istället för att jobba för ett 1984-samhälle.

De bilder du lagt upp skapar ungefär lika mycket trovärdighet som Federleys krokodiltårar i riksdagen.

Ta med honom på shoppingrundan och lek inte med vår frihet.

Anonym sa...

Ett parti som driver få frågor som inte är förhandlingsbara är oändligt mycket mer attraktivt än ett som lovar allt och håller inget.

Men fortsätt gärna att påpeka att PP driver få frågor, gratisreklam är ju alltid trevligt.

Anonym sa...

Centerpartiet var en gång i tiden ett parti som jag tänkte att jag möjligtvis skulle kunna tänka mig att röst på. Den tanken kommer förmodligen aldrig att återvända

Anonym sa...

Jag är inte centerpartist, men jag reagerar när jag läser att Ni inte har nåt förtroende för Centern i integritetsfrågor.

Centern stod förvisso bakom FRA, men det är ju bara en del medlemmar, och Ni förstår inte vikten av personkryss: Ni som kryssar Marie kryssar en kvinna som kommer rösta mot lagar såsom FRA.

Om piratpartiet kommer in i EU kommer EU gå misste om kompetens inom miljö - och demokratifrågor, som Marie här kan ge er.

Själv är jag för uppehovsrätten, men till er som är emot den rekommenderar jag att ni kryssar Marie Wickberg.

Anonym sa...

På samma sätt som de som kryssade Federley för att han var en förkämpe för integritet fick se honom rösta mot FRA menar du?

Eller, nä, visst ja.

Jay sa...

Marie, om ditt parti inte tror på grundlagen, men du gör det, varför byter du inte parti? Det måste vara enklare att få gehör för dina andra positiva centeråsikter i parti som inte är så grundligt korrupt.