söndag, maj 24, 2009

En ny bekantskap

Igår kväll tittade jag ner till min granne i Lillstugan. Där träffade jag byns nyaste husägare, Ole. Som dessutom bloggar på www.olenytt.blogspot.com. På bloggen kan du läsa nyheter från Kisterud och Oslo. Ole verkar vara en av dessa människor som är oerhört nöjd med livet, och i Kisterud verkar han ha funnit sitt paradis på jorden. Jag kan inte annat än instämma.

1 kommentar:

Gunnar Littmarck sa...

Har du tillräckligt hög bildning och moral?

1. Jag inser att CO2-fobin inte vilar på vetenskaplig grund och ej heller gått att mäta i effekt på det globala klimatet, så jag är emot alla sådana dumheter som dagens kontraproduktiva klimatagenda.

2: jag vill stödja alla energisystem som klarar säkerhet och har förutsättningen att priskonkurrera ut fossilkol, ty jag vet att vi inte kommer få peakoil fören vi har extremt billiga energisystem och peak fossil vill jag har av en mängd olika själ.

3. jag vill att ersättningar ska ligga på den nivå så att majoriteten av väljarna anser att parlamentariker, byråkrater och tjänstemän, får den ersättning de förtjänar.

4. jag tänker likt senatorn från Rom alltid avsluta med:
För övrigt anser jag att den månatliga flytten ska förgöras.

5. Jag är för att så mycket som möjligt läggs på Internet, så vi slipper alla kostnader med resor och uppehälle, samtidigt som vi ökar medborgarnas tillgänglighet.

6. Jag vill att inga parallellmyndigheter eller verk ska finnas i EU, bara de bästa ska finnas och bara de som levererar mer än de kostar i medborgarnas ögon.

7.Jag är för att EU reviderar dagens biståndspolitik med tusentals bidståndsorganisationer och som bara lett till maktbevaring och korruption.
Ersättningen ska bli en registrering av medborgare i mottagarländer och därefter en insättning på personliga konton var vecka, då kan de fattigaste själva köpa det de tränger mest, utan allt av dagens negativa svinn.

8. Jag är kraftigt emot alla former av sektorsstöd inkl. jordbruksstöd som ger dyrare produkter och håller fattiga länder ute från marknaden.

9. Jag är för öppna gränser men inser att vi då först måste revidera hela EUs socialsystem, kanske genom att inflyttade kommer in i systemet successivt.

10. Jag speciellt emot EUs fiskepolitik med uppköp av ex. Senegals fiskevatten kombinerat med tjuvfiske som uttryckligen inte ska beivras utan för Östafrika.

Vilka punkter skriver du under?

Motivera vilka du inte skriver under.

Allt handlar om moral, kunskap och förmåga.

Eller hur?