torsdag, november 03, 2005

Alla ska med. Så enkelt är det.

Jag har blivit bloggutmanad av Fredrick Federley, utmaningen består av att hitta på nya versioner av Sossarnas nya slogan "Alla ska med. Så enkelt är det." Här kommer ett par kreativa förslag.

Alla ska med, till Anitra på party.

Alla ska med. Annars skriver vi in dig ändå.

Vi lånar lite till. Så enkelt är det.

Spräck utgiftstaket. Så enkelt är det.

Alla ska med. Förutom de sociala turisterna.

Alla ska med. När vi kastar ut er från Rosenbad.

8 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulten i Bo sa...

Alla ska med. När vi kastar ut er från Rosenbad.

Vi lånar lite till. Så enkelt är det.

Ta och kolla en stund i diagrammet över statsskuldens utveckling som du länkade till nedan. Markera gärna de perioder blått då "alla" var utkastade från Rosenbad!

Annar du en trend, eller?

Vad du än gör, ge dig aldrig på växthusodling!

Marie sa...

Nu är jag ingen ekonom, alla med insyn i min privatekonomi kan skriva under på det.

Bildt var statsminister 91-94, jag var på den tiden en flitig student
-på lågstadiet.

Har dock läst mig till i efterhand att vi befann oss i en ekonomisk kris som det gällde att ta sig ur. Krispaket förhandlades fram, tillsammans med Socialdemokraterna.

Har inga ambitioner att odla växter. Vad nu det har med saken att göra.

Bulten i Bo sa...

Väthusodling kräver glashus, så var min långsökta association!

Anonym sa...

Bulten Bo: Det där är verkligen sjukt gammalt. Till och med Göran har medgett att sossarna drev Sverige i krisen genom överdrivet spenderande på 80-talet.

Robert Nordman sa...

Jäpp, Bulten kan behöva läsa den rapport Finansdepartementet kastade fram i samband med vårbudgeten 2001.
Klart och tydligt budskap: "Jäpp, krisen mellan 1989-1993 (för det var 93 det vände) var 80-talsregeringens fel. Regeringen 91-94 kan bara klandras för att de inte gjorde tillräckligt mycket för att fixa problemet."

Bulten i Bo sa...

Nja, herr Nordman, egenfabricerade citat är ingen bra debattteknik. Bege dig istället till ursprungskällan och läs vad som verkligen står där. Jag skulle lätt kunna plocka fram tjugo citat där regeringen berömmer sig själva och jag tar för givet att du håller med om hela rapporten, eller?

Jag lyfte bara fram fakta som visade att denna bloggägares parti under sin tid i regeringen inte nöjde sig med att låna "lite till" utan att det under denna tid blev ganska "mycket till".

Om det är svårt att ta dessa fakta så,...tråkigt för er.

Personligen ser jag dock inte statsskulden som en stor tragedi och jag tror inte politiken hade skilt sig så värst mycket om socialdemokraterna suttit i regering 91-94.

Men när alliansmedlemmar ska försöka påstå att socialdemokraterna lättvindigt lånar pengar så fort dom kan, då yr det för många stnar i glashuset för att jag ska tycka att det hela är hälsosamt.

Lars sa...

bulten i bo tycks vandalisera ekonomisk statistik så det bara stänker om det.

Jag hade en gång i tiden en närmare bekant som tillsammans med en kompis i ett jippobetonat forskningsprojekt visat på att man löper större risk att drabbas av canser om man är kaffedrickare med nylonstrumpor. Vad dessa två studenter ville visa var att det går att skapa hårresande slutsatser om man inte analyserar de ingående pareametrarna på rätt sätt.