onsdag, november 16, 2005

Kära Anitra...

Läste i tidningen att ni har haft brakkalas i Systembolaget! Kul för er, hörde även att prislappen blev lite saftig, förstår precis känslan när du vaknade på söndagen, lite lagom bakfull och insåg att det blir blodpudding och nudlar resten av månaden. Tänkte därför dela med mig av lite passande partytips för oss budgetfestare:

  1. I värmland finns mängder av Bygdegårdar som går att hyra för en billig penning, några guldkorn är Frykåsens ordenshus, Jaktstugan Pekka, eller Logen i Västra Ämtervik. För mer info om bygdegårdar runt om i landet, kolla på www.bygdegårdarna.se

  2. Knytkalas! En underskattad umgängesform, särskillt ekonomiskt blir det om du "glömmer" ditt bidrag hemma och snyltäter på alla andra, oftast finns mat så att det räcker. En påtaglig risk är dock att alla tar med sallad, eller att den som skulle ta med osten blir sjuk.

  3. Ta till vara på människors kreativitet och fixa din egen underhållning. Här måste jag säga att du föregick med ett ypperligt exempel. Jag och mina kompisar är hejjare på att imitera gänget Pistvakt, vi ställer gärna upp! Annars är jag säker på att Göran och övriga kontakter inom Sossarna fixar detta, de har ju övat på partikongressen.

  4. Ljud och ljus är knepigt, men ett hett tips är att använda en "juiceblandare" du vet en sån där som finns på vägverkets fordon. OBS! Viktigt att kolla upp hur mycket säkringarna tål, ibland kan hemsnickrade lösningar få oanade konsekvenser. Men glöm då inte att ett och annat strömavbrott främjar barnafödandet.

  5. Sist men inte minst. Kom ihåg att spriten inte alltid måste köpas på systemet, det är mycket billigare i Tyskland.

Det är ungefär så vi brukar fixa våra fester här i Värmland, jag hoppas att du fått lite inspiration, annars är du hjärtligt välkommen på fest!

//Festfixaren

2 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Det är ungefär så vi brukar fixa våra fester här i Värmland

Var det inte en liten detalj du glömde om hur man på Värmländskt sätt väsentligt kan få ner spritnotan för en fest?

Annars, kul post. Missa inte att skicka en inbjudan till Lönneberga när ni har nästa fest!

Marie sa...

Detta är en blogg, där jag går ut med både namn och partitillhörighet, därför förstår jag officiellt inte vad bulten pratar om :-)