onsdag, november 16, 2005

Skönt att vi kan kommunicera.

Idag har jag ägnat förbaskat massa tid åt att sitta i telefon. Det började med att jag ville ha statistik över antal 1:a gångsväljare i Värmlands län, jag ringer till Valmyndigheten. När jag kollar upp numret ser jag att de har telefontid. Bra, tänker jag, då kanske de svarar...

Får prata med en trevlig växeltelefonist som börjar slussa mig runt till olika människor, eller rättare sagt till människor som inte svarar. Trots att det är telefontid. Växeltelefonisten blir mer och mer desperat, den SISTA handläggaren på valmyndigheten svarar till slut. Bara för att med snorkig röst upplysa mig om att siffrorna finns på www.val.se Jaha, oj då säger jag, och givetvis hittar jag siffrorna som säger att Värmlands län har 7820 röstberättigade.

Nästa projekt rör valbudget, jag ringer runt till ett antal företag för att få offerter på olika saker. Jag får offerter inom ett par timmar från alla företag, utom posten, trots att de lovat detta. Har fortfarande inte hört ett ljud därifrån. Så nu måste jag ringa igen, fast jag vet inte riktigt vart eftersom jag blev kopplad fram och tillbaka.

Ett av företagen skulle ta fram ett kostnadsförslag på en adresslista över samtliga 1:a gångsväljare i Värmland. Tjejen jag pratar med säger: -Ja för Värmlands 13800 förstagångsväljare blir kostnaden.... kr. Hmm vänta nu, tänker jag, var det inte 7820 enligt val.se

Ringer tillbaks till valmyndigheten, fortfarande telefontid, men denna gång möts jag av beskedet att alla handläggare sitter i möte - på telefontid.

Får tag på valmyndigheten som givetvis hävdar att deras siffror är korrekta och eftersom de hämtar dem från SCB bör jag kanske tro på dem.

Ringer tillbaks till företaget som hävdar att antalet 1:a gångsväljare är 13800 st. Får givetvis prata med en annan säljare denna gång. Han har ingen aning om hur detta problem uppstod och frågar vem jag pratade med förut, ingen aning säger jag... Han ber mig då beskriva människan, vilket jag gör på mitt konkreta sätt, det var en kvinna, hon kan ha varit gammal, pratade lite otydligt och kanske med lite brytning. Nu ska säljaren leka detektiv och förhoppningsvis ringer han upp mig snart.

Suck...

2 kommentarer:

Antonio Hicks sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anders Dahlberg sa...

Marie, vil du veta vad jag har gjort idag?

Jag åkte först till skolan hade inga direkt jopbbiga lektioner imorn slutade 14.00 åker hem surfar lite, fixar ny tandläkartid (tips till alla som ska åka utomlands kolla när ni har eran tid hos tandläkaren) snälla tanten i telefon sa att jag slapp betala för första gången jag missade, tack :-)

Gör lite partiarbete (2 samtal på ca 5 minuter. Sätter mig och puggar ekonomi.

Efter en inte så jobbig dag och fått gjort ganksa mycket ändå ska jag nu lägga mig.