onsdag, november 09, 2005

Maud kidnappad?

Expressen skriver idag om det överhängande kidnappningshotet på Maud. Försäljningen av Centertidningar AB genererade 1,8 miljarder kronor till partikassan, och nu väcks farhågorna om att någon skulle kidnappa Maud för att på så sätt komma åt pengarna. En av Mauds närmsta medarbetare säger:

"- Vi har tänkt på sådana saker, men jag vill inte gå in på det. Partiet vågar av säkerhetsskäl inte låta Maud Olofsson ha tillgång till kontot."


Nej, vilken tur, för det är ju ofta så att partiledaren har ensam tillgång till ett konto, särskillt ett med 1,8 miljarder, och gärna med ett bankkort kopplat till det. Expressen fortsätter med ett uttalande från Säpo:

- Efter mordet på Anna Lindh har vi en rad experter, bland annat statsvetare, som ingår i vår hotbildsfunktion och analyserar allt som händer. Jag kan inte berätta exakt hur situationen är för Maud Olofsson, men partiledarna tillhör den krets som vi på olika sätt bevakar hela tiden.


Säpo bevakar partiledarna hela tiden, att de för diskussioner runt Mauds säkerhet är väl knappast varken nytt eller förvånande, precis som säpos representant mycket riktigt påpekar. Man fortsätter med att ge Maud råd om vilka åtgärder hon borde vidtaga, Tommy Lindström tidigare chef på rikskriminalen säger:

"Skulle Maud Olofsson kidnappas blir det ett moraliskt tryck på omgivningen, då handlar det inte om formella kontokunskaper. Då är det frågan om hur starka de är i partiet - om de kan se Maud Olofsson som ett svinn i verksamheten med risk att hon blir skadad eller inte."


Ursäkta??? Om vi kan se Maud Olofsson som ett svinn i verksamheten? Jag skulle vilja tro att vi aldrig ser människor som svinn, vare sig de är partiledare eller vanliga medlemmar. Därefter uppmanar man Maud att skaffa en tuff chaufför, som inser att det som är i bilen är viktigare än det som är framför...

Expressen, nu har ni verkligen gjort en höna av en fjäder. Skulle man vilja kidnappa en politiker finns det fler än Centerpartiet med klöver i kassan, och så har det varit länge. Säkra källor har viskat i mitt öra att Expressen hade fem journalister inkopplade på denna nyhet. Uppenbarligen har det inte hänt så mycket annat spännande i världen, och precis som Maud är jag inte särskilt oroad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie! Här är det du kan söka på vilka som länkar till dig: http://www.technorati.com/search/wickberg.blogspot.com

Jonas Rask Samuelsson sa...

Hej! Nu är du länkad från mig och jag vill bli från dig. BRa ämnen du skriver om jäkligt rolig läsning.

Marie sa...

Thank you Jonas och Dan, vad skulle man göra utan människor som er :-)

Fuck off and die sa...

Jag tycker Maud skall beväpna sig. It's the only way to be sure...

Buset respekterar bly.

Dico sa...

Blev riktigt upplyft av rubriken. Men nä...

Vad ska nu centern göra med alla pengarna. Betala lösensumma går ju inte...