måndag, augusti 16, 2010

Inför Butler på Fryksdalsbanan

Läste dagens DN och var tvungen att dricka en kopp kaffe till, var jag riktigt vaken? Sossarna vill införa Butler i Stockholms tunnelbana, tanken är att du ska kunna lämna in en påse smutstvätt och en shoppinglista på väg till jobbet och hämta hem ren tvätt och en full matpåse på hemvägen.

I sig är det ingen dålig idé, om människor har råd och vilja att betala för en sån tjänst så är det naturligtvis kanonbra. Problemet är bara den hiskeliga dubbelmoralen. Människor i Stockholms innerstad ska erbjudas en fantastisk service, som gör deras vardag lättare, men alla andra - som bor utanför Stockholms tullar, ska inte ha möjligheten att få hjälp hemma med städning, barnpassning, eller matshopping, enligt Sossarna som vill att RUT-avdraget ska slopas. Återigen - det är skillnad på folk och folk i socialdemokraternas Sverige.

Härmed lovar jag att om det införs butlers på tunnelbanan i Stockholm så ska jag verka för att stationer och väntkurer på Fryksdalsbanan (och på andra utvalda sträckningar i länet) upplåts för en liknande service, rätt ska vara rätt... Tänk så fantastiskt att kunna lämna in tvätten i Tolita och hämta ut maten i Ivarsbjörke. Även Värmlänningar vill ha tid att "älska och skratta".

Detta uppnås dock enklast genom en röst på Alliansen och ett fortsatt RUT-avdrag. Varför krångla till det?

2 kommentarer:

David sa...

Nu handlar ju förslaget i princip endast om att man ska tillåta företag att hyra SL:s lokaler. Butler är bara ett ord som använts för att få stockholmarnas uppmärksamhet. Tydligen lyckades man även fånga din. Stort av dig att lova samma sak längs Fryksdalsbanan, du ska med andra ord stå för lokaler där?

Marie sa...

Det jag vänder mig mot är dubbelmoralen i varför man gör det, stockholmarna behöver mer tid för att "skratta och älska" skriver man i artikeln, samtidigt som man tänker skrota RUT-avdraget som ger mängder av människor möjlighet till just det - även utanför stockholms tullar.

Och så till den praktiska frågan till Fryksdalsbanan, det finns lokaler även i anslutning till stationerna som man skulle kunna upplåta, hur och vem som ska göra det får bli en senare fråga...