fredag, augusti 06, 2010

Stureplans-sossarna slår till igen

Peter Hultkqvist får idag breda ut sig på Svenska Dagbladets debattsida. Han lyckas med konststycket att skriva en hel debattartikel om ett annat parti. Det är den gamla vanliga visan från Sossarnas högkvarter på Sveavägen 68 – Centerpartiet har övergivit landsbygden. Allt dåligt som har skett det senaste seklet eller så är Centerpartiets fel, och att socialdemokraterna styrde för bara ett par år sedan verkar vara sedan länge glömt. Att Centerpartiet fortfarande förmodligen är det enda parti med fler medlemmar i Klarälvdalen än i Stockholms innerstad verkar Peter Hultqvist inte kännas vid.

Den bild Hultqvist målar upp är dessutom totalt osann. Det finns oerhört mycket kvar att göra, men under mandatperioden har Centerpartiet lyckats med saker som Socialdemokraterna aldrig ens kom i närheten av under sin mandatperiod.

  • Vi har genomfört den största satsningen på infrastruktur någonsin.
  • Vi har skapat Matlandet Sverige, som lyfter den småskaliga och lokala matproduktionen.
  • Vi har som första regering lyckats med ambitionen att minska kostnaderna för regelkrångel.
  • Vi har skapat en sammanhållen landsbygdsstrategi, där alla politikområden samlas, och där landsbygdsperspektivet ska genomsyra alla beslut.
  • Satsningarna på grön energi är större än någonsin, den gröna energin produceras på landsbygden.
  • Vi har förändrat rovdjurspolitiken och möjliggjort ökat skydd av tamdjur och licensjakt på varg.
  • Vi har stärkt de gröna näringarnas konkurrenskraft, bland annat genom att slopa skatten på handelsgödsel.

Och jag hade kunnat fortsätta med exempel ett bra tag till. Men inte nog med att hela Hultqvists artikel handlar om Centerpartiet, han missar helt att nämna ett enda ord om Socialdemokraternas egen landsbygdspolitik. Kanske beror den på att den skulle vara förödande för stora delar av Sverige.

På vilket sätt gynnas landsbygden av de rödgrönas föreslagna kilometerskatt, höjda koldioxidskatt, höjda arbetsgivaravgifter för unga, skrotande av Matlandet Sverige, slopad licensjakt på varg eller nedskärningar i försvaret ?

Peter Hultqvists debattartikel är rent ut sagt pinsam. Vore jag sosse skulle jag ta mig en allvarlig funderare över partiets strategi för en levande landsbygd, går den ut på att hävda att ett annat parti gör ett dåligt jobb?

Inga kommentarer: