torsdag, augusti 19, 2010

Praktikant-Marie besöker: Olssons brygga i Arvika

I två år har verksamheten huserat i tillfälliga lokaler, men i början av sommaren stod äntligen det nya Olssons Brygga i Arvika klart. Och tro mig, lokalerna är helt fantastiska. Det är häftigt att se hur mycket högkvalitativ restaurang och konferensverksamhet Värmland faktiskt kan erbjuda. Visst finns det på andra håll också, men det är verkligen inte överallt man samtidigt kan spana ut över Glafsfjordens vatten, skogiga åsar, en gammal båt och gamla kulturbyggnader.

Mina praktikantuppgifter bestod denna gång i att duka bord,
vilket på Olssons brygga är något helt annat än det jag vanligtvis gör hemma, nämligen slänga fram ett par bestick och en tallrik.

På Olssons brygga jobbar ungefär 80 personer, varav uppskattningsvis 50 är under 26 år, vilket innebär att de riskerar att få en dubblerad arbetsgivaravgift om vänsterpartierna vinner höstens val.En lunch kostar 95 spänn, i det ingår 25 procents moms, med Centerpartiets förslag om halverad tjänstemoms för frisörer och restauranger skulle lunchen med andra ord kunna vara tolv kronor billigare. Det skulle förmodligen ge fler lunchgäster, ökad omsättning och fler jobb till unga.

Inga kommentarer: